Kundvagn | Kundtjänst
"How much wood could a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?"
Guybrush (Monkey Island 2: LeChuck's Revenge)
Retrospelbutiken - en butik fylld av tidlösa klassiker och rariteter
 Sök:   
Vårt sortiment
Brädspel & Kortspel
Brädspel
Kortspel
Rollspel
Merchandise
Tavlor
Muggar
Väskor
Star Wars
Harry Potter
Nintendo
Fallout
Marvel/DC
Game of Thrones
TV
Musik
Övrigt
Sony Playstation
Playstation 4
Playstation 3
Playstation 2
Playstation
PS Vita
Sony PSP
Playstation Classic
Nintendo
Classic Mini
Amiibo
Nintendo Switch
WiiU
Nintendo Wii
Gamecube
Nintendo 64
Super Nintendo
Nintendo 8bit
Nintendo 3DS
Nintendo DS
Gameboy Advance
Gameboy Color
Gameboy
Game & Watch
Xbox
Xbox One
Xbox 360
Xbox
Sega
Dreamcast
Saturn
Mega CD
Sega 32X
Megadrive
Master System
Sega GameGear
PC
PC
Atari
Jaguar
Atari Lynx
Atari övrigt
Retro
SNK NeoGeo Mini
Retro Freak
3DO
Amiga CD32
Amiga
Commodore 64
CDI
Neo Geo
Övrigt Retro
Övrigt
DVD-film
Meccano
Misc
Radiostyrt
Spelguider

Sök

Illusion of Time
Super Nintendo
1098
kr
med fri frakt!

Konto
Från 50kr per månad

Detta är en Begagnad produkt


Få ex i lager
Leveranstid 2-5 dagar

Produkten innehåller
Spel
Box
Manual
Spelet fungerar på
Super Nintendo
RetroN 5
RetroDuo Portable
Fungerar till 100%
Du får 1 års garanti på alla produkter, nya och begagnade.
Läs mer här
Information 1 Recensioner
Köp denna produkt och du får 50 kr rabatt på din nästa beställning.
Läs mer här...

Produktinformation

Illusion of Time är ett actionrollspel utvecklat av Quintet. Det släpptes till Super Nintendo 1993 (Japan), 1994 (USA), 1995 (Europa). Spelet är det andra i Soul Blazer-serien, som består av Soul Blazer, Illusion of Time, Terranigma och The Granstream Saga.
Recension

En recension av: WhiteDwarf

Betyg 

Illusion of Time, känt som Illusion of Gaia i U.S.A. (vilket är en storymässigt mer logisk titel), släpptes 1994 av den relativt okända utvecklaren Quintet, som tidigare givit oss bland annat ActRaiser och Soul Blazer. Illusion of Time brukar ses som en spirituell uppföljare till den senare, i och med att den fortsätter den övergripande tematiken med ljus och skugga, död och födelse och civilisationens förintelse och återfödelse. Denna inofficiella trilogi fick sin avslutning i och med 1996 års Terranigma.

Spelet är en unik upplevelse, präglat av en tydlig vilja att beröra och berätta en omvälvande historia. Huvudkaraktären Will har nyss kommit hem från en expedition till Babels torn, dit han åkte med sin upptäcksresande far och hans expeditionsteam. Tyvärr var det endast Will som återvände; hans far och dennes kamrater tycks ha förolyckats på resan och Will har (såklart, det är ett japanskt RPG - vilket är en förkortning av Role Playing Game, eller rollspel, för den som inte är helt haj på terminologin) minnesförlust och vet inte vad som hände. Även Wills mamma är död (föräldralös - såklart, det är ett japanskt RPG), så han bor med sin mormor och morfar i den lugna staden South Cape. Men efter en skoldag, precis i spelets inledning, uppenbarar sig en interdimensionell portal på skoltaket, så Will gör vad alla rationella människor gör och traskar in. Väl igenom möter han Gaia, spelets namne om du spelar NTSC-versionen. Från och med detta möte förändras Wills liv, och hans äventyr får snart sin början, som spänner över mängder med fantastiska platser, både från fantasin och smått godtyckliga tolkningar av historiska platser, verkliga och overkliga. Varför inte besöka den Kinesiska muren, eller Egyptens pyramider, eller kanske det tidigare nämnda Babels torn, som enligt kristen mytologi byggdes av mänsklighetens förenade krafter då alla talade samma språk och samarbetade för att bygga ett torn till himlen. Detta var ju oerhört högfärdigt av mänskligheten, sade Gud, så han delade på oss och fick oss att prata olika språk (undrar vad Gud anser om NASA idag?). Eller besök det mytiska landet Mu, vilket har teoriserats om att vara en kontinent som sjönk ned i Stilla Havet innan mänskligheten var född - andra roliga teorier påstår att Mesopotamiens och Egyptens civilisationer var grundade av folk som flydde från Mu innan landmassan sjönk till havets botten. Kanske flydde de även från vampyrerna som befolkar platsen i detta spel? Låter sannolikt, vi kör på det.

Spelets gameplay är relativt unikt. Will har inget svärd, och ingen sköld, men han har en... flöjt! Jajemen, du skall ta dig an världens mäktigaste bestar och överleva allsköns livsfarliga prövningar med en flöjt i högsta hugg, och du får faktiskt inget annat vapen. Däremot finns det vissa Dark Space-platser, som den interdimensionella portalen på skoltaket, där Gaia tillhandahåller möjligheten att förvandla dig till Freedan, The Dark Knight, som har ett maffigt svärd med både bättre kraft och räckvidd än Wills flöjt. När du kommer till en grotta påminner elementen till viss del om klassiska The Legend of Zelda: A Link to the Past, med en hälsosam blandning av lagom klurigt pussellösande, och lagom svåra strider. Stridandet sker i realtid, det är alltså inget "riktigt" RPG om man ska vara sådan - utvecklingen av karaktärens kraft sker i form av att du, efter att ha dödat alla fiender i ett "rum", belönas med en permanent uppgradering av hälsa, attack eller försvar. Detta är en mycket trevlig detalj vilket innebär att det inte blir några respawns, alltså återfödslar, av fiender du redan dödat när du återvänder till ett rum - vilket händer en del, då utläggen på platserna du besöker sällan är linjära och det blir gärna en del springande. Du kan blockera attacker från fiender genom att snurra på flöjten (det funkar i verkligheten också, jag lovar, jag har testat!), men då kan du inte röra dig och blir öppen för attacker från andra håll, vilket tvingar dig till en balanserad stridstaktik och gör upplevelsen lite mer intressant.

Men i mina ögon är det egentligen mellan dessa "dungeons" som spelet blir något utöver det vanliga. Berättelsen är skriven av den japanska prisbelönade författerskan Mariko Ôhara (ska uttalas med utdraget å-ljud), och hon lyckas verkligen få till en fantastisk berättelse. Talar du japanska kan det vara en bra idé att skaffa spelet till Super Famicom istället (japanska Super Nintendo), då mycket av den välskrivna dialogen och berättelsen blir lite förfulad i översättningen. Det är dock naturligtvis inget stort problem.
Karaktärernas utveckling känns aldrig forcerad eller gjord för att det passar i storyn, utan särskilt de två huvudpersonerna Will och prinsessan Kara (såklart det är en prinsessa med, det är ju ett.. ja, ni vet) växer verkligen under resans gång. Den mest intressanta är förmodligen Kara, som börjar som bortskämd och ganska elak men under äventyrets gång lär sig innebörden av osjälviskhet, uppoffring och har uppenbarelser om fattiga människors lidande. För det här spelet är ingen solskenshistoria utan tar upp många väldigt tunga och mörka ämnen på ett sätt som få spel gjorde på den här tiden. Bland annat stöter man på slaveri, korrupta industripampar och svältande människor som tar till kannibalism.
Den övergripande storyn om att rädda världen från en störtande komet känns alltid angelägen, men lika engagerad blir i alla fall jag i Wills personliga berättelse och hans sökande efter svar på vad som hände med hans far, och båda dessa historier tar minst sagt oväntade och överraskande vändningar, och om man som undertecknad är benägen att bli emotionell av spel är det inte alls omöjligt att du kommer fälla en tår när äventyret är över och slutet visar sig.

Illusion of Time är på alla sätt och vis ett klassiskt spel, som har kommit i skymundan för andra SNES-klassiker som Zelda, Chrono Trigger och Secret of Mana. Men om du har något till övers för denna typ av Action-RPG så är Illusion of Time bland det allra bästa som finns. Gör dig själv en tjänst och upplev denna magiska resa.

Läs fler recensionerSäkra köp Kundtjänst Omdömen Om Retrospelbutiken


Hos oss handlar du säkert.
Har du några frågor?
Du når oss enkelt på något av följande sätt: Våra öppettider är
vardagar 9-16.30
99% positiva
Våra omdömen på Tradera
8.9/10
Våra omdömen på Prisjakt
Detta är en avdelning av Spelbutiken.se där vi säljer klassiska spel och rariteter, såväl nya som begagnade.

Vi köper in mängder av begagnade spel, så vårt sortiment uppdateras dagligen.
 
LiveChat

OBS
Denna vecka flyttar vi vårt kontor och lager, så det medför att din beställning kan bli lite försenad.

Vi erbjuder
Sveriges största sortiment av begagnade spel
Begagnat är alltid billigare!
Fri frakt på ALLT utom bräd- och kortspel
Du kan nu köpa som företag eller myndighet

Inköp av begagnat

Kampanj
PlayStation Classic
Mer information..
999 kr

Social media

Recensioner

Senast inkomna spel
Drawn to Life: The Next Chapter
(Nintendo Wii)
Mer information..
98 kr
Supreme Commander 2 (x36)
158 kr
Stuntman Ignition (x36)
138 kr
Street Fighter IV (4 (x36)
118 kr
Lord of the Rings: T (ps2)
138 kr
Hitman: Blood Money (ps2)
78 kr
Red Steel 2 (wii)
168 kr
God of War: Ascensio (ps3)
178 kr
New Super Mario Bros (n3ds)
399 kr
Legend of the Guardi (wii)
98 kr
Pokemon Ruby (gba)
428 kr
Pirates of the Carib (wii)
108 kr
James Camerons Avata (x36)
128 kr
Big Beach Sports (wii)
68 kr
Mario Kart: Super Ci (gba)
198 kr
Final Fantasy Tactic (nds)
698 kr
Men in Black: Alien (x36)
178 kr
Advance Wars: Dual S (nds)
428 kr

 Sök: