Kundvagn | Kundtjänst
"Need a light?"
Firebat (StarCraft)
Retrospelbutiken - en butik fylld av tidlösa klassiker och rariteter
 Sök:   
Vårt sortiment
Brädspel & Kortspel
Brädspel
Kortspel
Rollspel
Merchandise
Tavlor
Muggar
Väskor
Star Wars
Harry Potter
Nintendo
Fallout
Marvel/DC
Game of Thrones
TV
Musik
Övrigt
Sony Playstation
Playstation 4
Playstation 3
Playstation 2
Playstation
PS Vita
Sony PSP
Playstation Classic
Nintendo
Classic Mini
Amiibo
Nintendo Switch
WiiU
Nintendo Wii
Gamecube
Nintendo 64
Super Nintendo
Nintendo 8bit
Nintendo 3DS
Nintendo DS
Gameboy Advance
Gameboy Color
Gameboy
Game & Watch
Xbox
Xbox One
Xbox 360
Xbox
Sega
Dreamcast
Saturn
Mega CD
Sega 32X
Megadrive
Master System
Sega GameGear
PC
PC
Atari
Jaguar
Atari Lynx
Atari övrigt
Retro
SNK NeoGeo Mini
Retro Freak
3DO
Amiga CD32
Amiga
Commodore 64
CDI
Neo Geo
Övrigt Retro
Övrigt
DVD-film
Meccano
Misc
Radiostyrt
Spelguider

Sök

Jade Empire
Xbox
228
kr
med fri frakt!

Konto
Från 50kr per månad

Detta är en Begagnad produkt


Få ex i lager
Leveranstid 2-5 dagar

Produkten innehåller
Spel
Box
Manual
Spelet fungerar på
Xbox
Xbox 360? Klicka här...
Fungerar till 100%
Du får 1 års garanti på alla produkter, nya och begagnade.
Läs mer här
Information 3 Recensioner
Köp denna produkt och du får 10 kr rabatt på din nästa beställning.
Läs mer här...

Produktinformation

Jade Empire är ett tv-spel från 2005 för Xbox och PC, utvecklat av spelstudion Bioware.

Spelets handling utspelar sig i fantasilandet Jade Empire, som inspirerats mycket av gammal kinesisk kultur och historia och handlar om en kung fu-elev som på sin examensdag från kampsportsskolan får sin lärare tillika adoptivfader kidnappad och sin hemby nedbränd till grunden, av ingen mindre än självaste kejsarens mest fruktade underhuggare, The Lotus Assasins. Eleven ger sig sedan ut på en resa för att rädda sin mästare och ta reda på kejsarens motiv till kidnappningen.

Jade Empire räknas som ett actionrollspel. Innan spelet verkligen börjar får spelaren välja en karaktär man vill ha som hjälte i spelet, eller skapa en hjälte själv med ett simpelt system där man får välja om man prioriterar en hjälte som tål mycket stryk, kan använda mycket magi eller är duktig på att svinga svärd eller liknande.
Recension

Denna recension kommer från www.spelbutiken.se´s gamla recensioner

Betyg 

Bioware. Utvecklarna som ligger bakom dom spel vi kommit att kalla "dom bästa rollspelen någonsin". Dom ligger bakom gigantiska titlar som t.ex Neverwinter Nights & Knights of the Old Republic (Kotor). Vi vet att Bioware kan göra rollspel men att dom kunde överträffa sig själva åter igen trodde inte jag personligen att dom var kapabla till. Jag spelade igenom Kotor ett flertal gånger och håller det som ett av dom absolut bästa spelen genom tiderna, alla katergorier, alla plattformar. Jad Empire är ÄNNU bättre på alla punkter vilket gör att jag skulle vilja kalla detta för något så drastiskt som ett av dom bästa spel jag någonsin spelat och jag har spelat sedan jag kunde läsa.

Jade Empire utspelar sig i ett alternativt Fantasy/steampunk inspirerat Kina där du antar rollen som en av ett flertal karaktärer (som du givetvis kan modifiera till viss del som du vill ha dem), var och en med unika styrkor och svagheter. Ni rollspelare kan redan detta. Du är en elev till Master Li vid en skola i byn Two Rivers. Din träning är nästan komplett. Utan att förstöra något av handlingen kan jag avslöja att du betyder mer för världen än du kan ana vilket du får reda på under spelets inledning. Du är den sista av ditt släkte och du har en lång resa framför dig för att uppfylla ditt öde och rädda allt från en säker undergång.
Imperiet du lever i styrs med järnhand av en ledare som är alldeles för influerad av sin högra hand, Deaths Hand. Imperiets soldater finns överallt och utan förvarning och utan en uppenbar anledning flyger stora bomb"flygare" mot Two Rivers och du kastas in i resan jag pratade om tidigare.
Jag vet hur enerverande det är med folk som sabbar handlingen i ett bra rollspel så jag tänker utelämna fortsatt förklaring av handlignens mysterier, vändningar och upplevelser. För handlingen i detta spel är den bästa jag sett i ett rollspel hittils. Ta dig igenom hela och du kommer aldrig glömma den. Det jag nämnde är inte ens 1% av vad som väntar dig.

Som förväntat när det är Bioware vi pratar om så kryllar det av intressanta karaktärer och dialoger. Du hittar precis som i Kotor föleslagare som följer efter dig. Du väljer själv vilken du vill ha med dig för tillfället. Ett svårt val då alla har så intressanta personligheter och insiktsfulla synpunkter att du helst skulle vilja ha alla med dig. Varje person har ett oändligt djup, en helt egen personlighet och bestämda åsikter om andra, om sig själva, om dig och om världen runt omkring dig. Allt eftersom spelet går hittar du nya och lär dig mer om dom du har med dig. Även på denna punkt överträffar de alla sina tidigare titlar.

Vidare till nästa punkt. Grafik, ljud och spelbarhet. Grafiken kan beskrivas som en uppiggad version av Kotor motorn. Den har begåvats med underbara ljuseffekter och bloomeffekter såväl som betydligt mer detaljerade texturer och karaktärsmodeller, dom spelbara karaktärerna i synnerhet. Lägg dessutom till mjuka och fina rörelser från modellerna (även där i synnerhet från din egen karaktär som rör sig helt underbart graciöst) så har du ett mycket behagligt Rollspel att titta på. Spelet har stöd för 5.1 ljud men även med ljudet som kommer från tevens lilla högtalare låter ljudet finfint. Musiken som består av allt från kraftfulla hektiskt trummrytmer till lugna flöjtar och pianon är en fröjd för öronen. Vad jag kan sakna lite är lite mer bakgrundljud såsom fåglar, människor eller dylikt men det är endast ett minimalt klagomål.

Vad som skiljer Jade Empire från de flesta rollspel är 1. Strider är helt och fullständigt i realtid vilket gör spelet till lite av ett Fightingspel med frenetiskt knapptryckande när strider tar vid. 2. Istället för att lära dig nya magier eller slag med dina vapen lär du dig fler kampsportstekniker såsom Leaping Tiger där du snabbt attackerar med klor på båda händerna. Dessa kan sedan uppgraderas i 4 olika aspekter när du levlar.

Nu bär jag iväg alldeles för långt med denna recension och dessutom tror jag att jag råkade klicka på "Skicka din recension" av misstag en gång redan men så mycket står klar: Jade Empire är i sig en anledning att skaffa XBox om du inte redan äger en. Dom är inte allt för dyra längre. Du kommer att missa något alldeles speciellt om du är PC spelare som jag och tänker "det kommer nog till PC sen". Så tänkte jag tills jag sprang iväg och inhandlade 1st TV, 1st Xbox och 1st Jade Empire, det bästa rollspelet någonsin. Tack för mig.

Läs fler recensionerSäkra köp Kundtjänst Omdömen Om Retrospelbutiken


Hos oss handlar du säkert.
Har du några frågor?
Du når oss enkelt på något av följande sätt: Våra öppettider är
vardagar 9-16.30
99% positiva
Våra omdömen på Tradera
8.9/10
Våra omdömen på Prisjakt
Detta är en avdelning av Spelbutiken.se där vi säljer klassiska spel och rariteter, såväl nya som begagnade.

Vi köper in mängder av begagnade spel, så vårt sortiment uppdateras dagligen.
 
LiveChat

Vi erbjuder
Sveriges största sortiment av begagnade spel
Begagnat är alltid billigare!
Fri frakt på ALLT utom bräd- och kortspel
Du kan nu köpa som företag eller myndighet

Inköp av begagnat

Kampanj
Monopoly Warhammer 40.000
Mer information..
399 kr

Social media

Recensioner

Senast inkomna spel
GoldenEye 007: Reloaded
(Xbox 360)
Mer information..
198 kr
Pokemon Gold (Code i (n3ds)
148 kr
Daxter - Platinum (psp)
78 kr
Fallout 3 (x36)
168 kr
Pokemon Mystery Dung (nds)
298 kr
EyeToy: Groove (ps2)
48 kr
Sonic Colours (nds)
198 kr
Ratchet & Clank: Too (ps3)
238 kr
Eye of Judgment incl (ps3)
298 kr
Lumines II (psp)
88 kr
Halo Reach (x36)
138 kr
Watch Dogs (x36)
128 kr
Silent Hill: Origins (psp)
298 kr
Super Smash Bros Bra (wii)
248 kr
Mario & Sonic at the (nds)
198 kr
Halo 3 - Classics (x36)
98 kr
Far Cry 4 (ps3)
128 kr
Donkey Kong: Jungle (nds)
228 kr

 Sök: